menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Asperges met honingei

Versierd met een gedroogd tomaatje

Wanneer je de dag na het maken van dit gerecht asperge-bouillon wilt drinken, bijvoorbeeld bij de lunch, kook dan de schillen van de asperges mee. Zij geven veel smaak aan de bouillon. Gooi na het koken de schillen weg en bewaar de bouillon. Maak deze de volgende dag af met een lekker vers kruid, beetje crème fraîche, peper en zout.

Recept voor 4 personen

  • 20 asperges
  • 4 eieren
  • 1 dl olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 6 stengels bieslook
  • 2 gedroogde tomaatjes
  • zeezout naar smaak

asperges  asperges

Voetjes van de asperges afsnijden. Asperges wassen en schillen met een dunschiller. Begin onder het kopje. Asperges in 5 à 10 minuten gaar koken.

eieieiei

Eieren koken totdat ze hard zijn.

Olie en honing goed mengen door ze te schudden in een goed afgesloten potje. Bieslook fijn hakken of knippen en toevoegen aan de dressing. Dressing op smaak brengen met zout.

tomaat

Tomaatjes in dunne reepjes snijden. Eieren pellen en halveren.

Asperges op 4 platte borden verdelen. Leg 2 halve eieren boven op de asperges. Honingdressing over de eieren schenken. Garneren met een paar reepjes tomaat.

bieslook

Lekker met een gegratineerd graangerecht en een paar blaadjes rucola of de eerste volle grondsla.

Week 2 van mei