menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Hartig roomijs

Een ijskoud voorgerecht met zeekraal, bieslook en dille

Een verrassend voorgerecht voor een zwoele zomeravond.

Voorgerecht voor 4 personen

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 50 gram zeekraal
  • verse bieslook en/of bieslookbloemen
  • verse dille en/of dille-bloemen
  • 10 goudsbloemen indien voorradig
  • kerriepoeder naar smaak

zeekraalzeekraalzeekraal

Verhouten delen van de zeekraal verwijderen. Zeekraal, bieslook en dille fijn hakken. Goudsbloem-bloemblaadjes los van het hart trekken.

room

Slagroom stijf of lobbig kloppen.

goudsbloemgoudsbloemgoudsbloemgoudsbloemgoudsbloem

Alle ingrediënten mengen in een platte bak en in de vriezer zetten. Roer het ijs om de 45 minuten goed door. Het ijs is na ongeveer 3 uur klaar.

dille

Serveer het ijs in kleine gezellige schaaltjes of glaasjes.

bieslook

Week 3 van augustus