menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Juni-salade

Met gebakken peultjes en koolrabi

Mmmm. Er zijn weer peultjes en de basilicum geurt in de tuin en in de keuken.

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen

  • 200 gram peultjes
  • 2 koolrabi's
  • 1 bosje bosui
  • verse basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • een flinke scheut olijfolie
  • zeezout naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak
  • een klein scheutje balsamico-azijn

peultjespeultjes

Peultjes afhalen en bakken in olijfolie, op een laag vuur.

koolrabikoolrabi

Koolrabi schillen, in dunne plakken snijden en daarna in smalle reepjes (Julienne). Bosui fijn hakken. Basilicum in kleine stukjes scheuren. Mozzarella in kleine stukjes snijden.

bosui

Koolrabi, peultjes en bosui mengen en op smaak brengen met zout, peper en balsamico-azijn. Mozzarella over de salade verdelen. Salade met basilicum garneren.

basilicum

Week 1 van juni