menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Koolrabisalade

Met bosui en gomasio

Gomasio is Japans sesamzout. Zelfgemaakt is het erg lekker. Door het roosteren en vijzelen komt de heerlijke geur van sesam vrij en maakt de keuken erg uitnodigend.

Bijgerecht voor 4 personen

  • 2 grote koolrabi’s
  • 1 bosje bosui
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels sesamzaad
  • kleine theelepel zeezout
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie

Sesamzaad roosteren in een droge koekenpan op een laag vuur totdat de zaadjes lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Zout toevoegen. Sesamzout malen in een vijzel.

Citroen raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het gele schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter. Koolrabi alleen schillen (met een dunschiller) wanneer de schil stug is. Koolrabi in dunne plakjes snijden, daarna in dunne reepjes. Bosui klein snijden, de groene stengel in ringetjes.

Koolrabi, bosui, citroenrasp en oliën mengen. Gomasio erover scheppen.

Week 2 van juni