menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Raapstelensalade

Met gebakken appel, geitenkaas en walnoten

Het nieuwe frisse van de lente met het zachtzoete van de zomer van vorig jaar.

Voorgerecht voor 4 personen:

  • 1 bos raapstelen
  • 2 appels
  • geitenroomkaas
  • 12 walnoten
  • roomboter, ghee of olijfolie
  • 2 koekenpannen

Appels in vieren snijden. Klokhuis verwijderen. Appel in smalle partjes snijden en bakken in boter of olijfolie, op een zacht vuur totdat de appeltjes lichtbruin kleuren, zacht en zoet zijn.

Worteltjes van de raapstelen snijden. Raapstelen goed wassen, uit laten lekken en klein snijden.

Walnoten, doppen en kleiner hakken.

Raapstelen over 4 platte bordjes verdelen. Appeltjes over de raapstelen verdelen. Schepjes of toefjes roomkaas over de appeltjes verdelen. Garneren met walnoten.

Week 3 van april